مِگِشت پلو یکی از غذاهای محلی جنوب ایران است که شاید در شهرهای دیگر کشورمان کمتر شناخته شده باشد. مگشت پلو یک پلوی مخلوط مقوی و ترکیبی خوشمزه از مزههای مختلف است. دارچین و فلفل سیاه در کنار کشمش، گردو و گشنیز، سردی ذاتی گوشت ماهی که پروتئین اصلی این غذا است را از بین میبرند و سیر، شنبلیله و ادویههای دیگر، عطر خوشی به ماهی و برنج میدهند که تا مدتها آن را فراموش نخواهید کرد. با نارگیل طب همراه باشید.
مواد لازم برای مگشت پلو
- برنج خیس کرده: ۴ پیمانه
- سبزی ماهی: گشنیز ۴۰۰ گرم و شنبلیله ۱۰۰ گرم
- تن ماهی: ۲ عدد
- کشمش پلویی: ۱ پیمانه
- گردو: ۴ عدد
- سیر: ۶ حبه
- پیاز: ۲ عدد
- زعفران دم کرده: به میزان لازم
- پودر لیمو عمانی، دارچین، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زیره: هر کدام ۱ قاشق چایخوری
- پودر تخم گشنیز: نصف قاشق چایخوری
- نمک: به میزان لازم
طرز تهیه مگشت پلو
۱.
برای شروع پیازها را خرد کنید و در یک تابه با کمی روغن تفت دهید.
۲.
بعد از طلائی شدن پیاز، زردچوبه، دارچین،
فلفل سیاه، پودر لیمو عمانی و پودر تخم گشنیز را به همراه سیر له شده به
آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر بلند شود و پیازها رنگ بگیرند.
۳.
سپس سبزی ماهی را به تابه اضافه کنید و ۱۵ دقیقه با باقی مواد تفت دهید.
۴.
پس از این که سبزیجات کمی تفت داده شدند، تن ماهی که قبلا جوشاندهاید را به همراه گردو به تابه اضافه کنید.
۵.
برنج را بجوشانید و آبکش کنید. سپس کف قابلمه را روغن و کمی زعفران بریزید و چند تکه نان را برش زده و برای تهدیگ کف قابلمه بچینید.
۶.
یک لایه برنج روی نانها بریزید و سپس یک لایه مخلوط سبزی و تن
ماهی روی برنج اضافه کنید. این کار را لایه به لایه تا تمام شدن مواد تکرار
کنید.
۷.
در آخر روی برنج زعفران دم کرده غلیظ بریزید و اجازه دهید با شعله کم دم بکشد.
۸.
کشمش پلویی را بشویید و برای ۱۵ دقیقه خیس کنید. بعد آن را با کمی روغن و پودر دارچین تفت دهید تا طلائی شود.
در نهایت برنج را سرو کنید و کشمشها را روی آن بریزید. نوش جان.