سالاد فتوش یکی از سالادهای معروف مدیترانهای لبنانی است که سالهاست به سفرههای مردم در نقاط مختلف جهان راه پیدا کرده. طرز تهیه سالاد فتوش هم مانند اکثر سالادهای لبنانی بسیار ساده است. سالاد فتوش نام خود را از نان پیتا میگیرد و معنی آن در واقع «سالاد نان» است. در شمال لبنان کشاورزان نانهای بیات و باقیماندهی خود را در روغن زیتون سرخ میکردند تا طعمدار شود، سپس با سبزیجاتی که دم دست داشتند سالادی تهیه میکردند و نانهای سرخ شده را به آن اضافه میکردند. به همین دلیل سبزیجاتی که در سالاد فتوش استفاده میشود متنوع است و ممکن است مواد اولیهی متنوعی برای تهیه کردن سالاد فتوش وجود داشته باشد. با نارگیل طب همراه باشید.
مواد لازم برای سالاد فتوش
- مغز کاهو: ۱ عدد
- خیار: ۲ عدد
- گوجه گیلاسی: ۱۲ عدد
- نعنا: ۱۰۰ گرم
- جعفری: ۲۰۰ گرم
- تربچه: ۵ عدد
- پیازچه: ۶ عدد
- نان پیتا: ۲ عدد
- رب انار: ۳ قاشق غذاخوری
- سرکه: ۲ قاشق غذاخوری
- روغن زیتون: نصف لیوان
- لیمو ترش: ۱ عدد
- سیر: ۲ حبه
- سماق: ۱ قاشق غذاخوری
- نعنا خشک: ۱ قاشق مرباخوری
- نمک: به میزان لازم
طرز تهیه سالاد فتوش
۱.
ابتدا نانهای پیتا را با استفاده از چاقو یا پیتزابر به شکل
دلخواه برش بزنید. برای مثال میتوانید آنها را به صورت مربع یا مثلث
ببرید.
۲.
در یک تابه کمی روغن زیتون
بریزید و تکههای برشزدهی پیتا را در آن سرخ کنید تا رنگ آنها طلائی و
کاملا برشته شوند. همچنین میتوانید کمی روغن زیتون به نانها بمالید و
آنها را در فر تست کنید تا سالمتر باشند. حتی میتوانید به جای نان پیتا
از نان تست استفاده کنید و این مراحل را با نان تست انجام دهید.
۳.
برای تهیه کردن سس، در یک کاسه رب انار را با سیر لهشده، سماق، نمک، آب ۱ عدد لیموترش، نعنا خشک، سرکه و روغن زیتون مخلوط کنید.
۴.
گوجههای گیلاسی را برش بزنید. میتوانید آنها را طبق سلیقهی خود به ۲ یا چهار قسمت تقسیم کنید.
۵.
خیارها را هم به شکل و اندازهی دلخواه برش بزنید.
۶.
کاهو، جعفری و پیازچه را هم به شکل دلخواه برش بزنید. نعنا را به
همان شکل نگه دارید و فقط برگ برگ کنید چون نعنا بعد از برش زدن سیاه
میشود.
۷.
تربچه را هم مانند تصویر یا به هر شکلی که دوست دارید برش بزنید.
۸.
در نهایت تمام سبزیجات را در ظرف باهم مخلوط، سس را به آنها اضافه و با نانهای برشته شده سرو کنید.