بابا غنوش یا بابا غنوج که با نامهای بابا گانوش و بابا قانوش هم از آن یاد شده و به آن متبل بادمجان هم گفته میشود یک پیشغذای خوشمزه و ساده است که در کشورهای خاورمیانه همیشه محبوب بوده. این پیشغذا در اصل لبنانی است اما در کشورهای دیگر هم به همان شکل یا با کمی تغییر تهیه میشود. مواد اصلی برای تهیه کردن متبل بادمجان شامل بادمجان کبابی، سیر، روغن زیتون، ارده و آب لیمو ترش است اما در برخی کشورها مواد دیگری مثل مایونز، پنیر لبنه یا ماست هم به دستور پخت بابا غنوش اضافه میشود.
مواد لازم برای بابا غنوش
- ارده: ۳ قاشق غذاخوری
- بادمجان: ۳ عدد بزرگ
- پنیر لبنه: ۱.۵ قاشق غذاخوری
- روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
- آب لیموترش تاره: ۱.۵ قاشق غذاخوری
- سیر: ۲ حبه
- فلفل قرمز: ۱ قاشق چایخوری
- زیره: ۱ قاشق چایخوری
- نمک: به میزان لازم
- نان پیتا: ۲ عدد برای سرو غذا
- خیار، هویج و کرفس: به میزان دلخواه برای سرو غذا
- جعفری، کنجد و گوجه فرنگی گیلاسی: برای تزیین
طرز تهیه بابا غنوش (متبل بادمجان)
۱.
برای شروع بادمجانها را روی حرارت کبابی کنید. میتوانید این کار را روی کبابپز یا حتی روی شعلهی مستقیم گاز انجام دهید.
۲.
پس از خنک شدن بادمجانها پوست آنها را جدا کنید. سپس با استفاده از میکسر، گوشتکوب برقی یا گوشتکوب عادی آنها را پوره کنید.
۳.
پوست سیرها را جدا و آنها را له کنید و به پورهی بادمجان بیفزایید.
۴.
پنیر لبنه، ارده، روغن زیتون، آب لیموترش را به همراه زیره، فلفل قرمز و نمک به پورهی بادمجان و سیر اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند.
۵.
نان پیتا را با استفاده از چاقو به قطعات مثلثی کوچک برش بزنید و
آنها را درون سینی فر بچینید. روی نانها را با از روغن زیتون چرب کنید.
۶.
نانها را به مدت ۱۰ دقیقه درون فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. در این مورد نیازی به گرم کردن فر از قبل نیست.
۷.
تا برشته شدن نانها، سبزیجاتی که برای کنار بابا غنوش انتخاب
کرده بودید را به صورت خلالهای بزرگ و یک اندازه برش بزنید تا در کنار
نانهای پیتا در ظرف سرو قرار دهید.
۸.
برای سرو، بابا غنوش را با استفاده از کنجد، کمی روغن زیتون،
جعفری تازهی خرد شده، فلفل قرمز و گوجه فرنگی تزیین کنید. خیار، هویج،
کرفس و نانهای پیتا را در کنار ظرف بابا غنوش قرار دهید.