شله زرد یک دسر سنتی ایرانی با بافتی لطیف و رنگ زرد طلائی است که عطر مطبوع و طعم شیرین دارد. دستور پخت شله زرد مجلسی در ایران از سالهای بسیار دور نسل به نسل از مادران به دختران منتقل شده است. طرز پخت شله زرد ساده است اما فوت و فن خاصی دارد که با رعایت آنها شله زرد شما از یک دسر معمولی تبدیل به یک دسر خوشرنگ با بافتی مناسب و عطر و طعمی منحصربهفرد میشود. زعفران ایرانی مادهی اصلی در تهیه شله زرد محسوب میشود که باید در میزان استفاده از آن دقت کرد. وقتی به اندازهی کافی از زعفران استفاده نکنید، رنگ شله زرد کمرنگ و طعم و عطر آن ضعیف میشود. از طرفی وقتی زعفران شله زرد شما بیش از حد باشد، طعم آن بیش از حد قوی و حتی تلخ میشود.
مواد لازم برای پخت شله زرد
- برنج ایرانی: ۱ و یک چهارم پیمانه (۲۵۰ میلیلیتر)
- شکر: ۲.۵ پیمانه (۲۵۰ میلیلیتر)
- روغن جامد: ۱ قاشق غذاخوری
- کره: ۴۰ گرم
- زعفران: نصف قاشق چایخوری
- خلال بادام: نصف پیمانه
- گلاب: نصف پیمانه
- پودر هل: ۱۰ عدد
- خلال پسته، دارچین و گل سرخ به میزان لازم برای تزیین
طرز تهیه شله زرد
۱.
برای شروع زعفران را با کمی آب جوش ترکیب کنید و اجازه دهید خوب دم بکشد. زعفران شله زرد باید غلیظ دم شود.
۲.
هل را هم به طور جداگانه با مقداری آب جوش دم کنید. پودر هل هم باید غلیظ دم شود.
۳.
ابتدا برنج را با ۱۱ پیمانه آب ولرم و ۱ قاشق چایخوری نمک به مدت
۳ الی ۴ ساعت خیس کنید. سپس برنج را درون یک قابلمهی بزرگ بریزید و اجازه
دهید آب آن جوش بیاید. وقتی آب برنج جوش آمد به کمک یک قاشق یا کفگیر، کف
برنج را از روی آب بردارید. بعد در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید برنج
برای مدت ۳ ساعت با شعلهی کم بپزد و کاملا شکفته و نرم شود. در صورت
دلخواه میتوانید از برنج نیمدانه هم برای تهیه شله زرد استفاده کنید. در
این بین حتما هر ۱۰ دقیقه در قابلمه را بردارید و برنج را هم بزنید تا ته
نگیرد. همچنین دقت کنید که در انتهای پخت برنج هیچ آبی نداشته باشد چون شله
زرد بعد از اضافه کردن شکر شلتر میشود.
۴.
وقتی برنج شما کاملا نرم شد، زعفران دم کرده را به همراه خلال بادام به آن اضافه کنید و هم بزنید.
۵.
اجازه دهید زعفران برای ۱۰ دقیقه با برنج بپزد و خوب به خورد برنج برود. سپس شکر را به آن اضافه کنید.
۶.
شله زرد را هم بزنید تا شکر به خوبی با آن مخلوط شود. سپس هل دم
کرده را از صافی رد و به شله زرد اضافه کنید. تفالهی هل را نباید اضافه
کنید تا دانههای سیاه هل تغییری در بافت و ظاهر شله زرد ایجاد نکند.
۷.
باز هم شله زرد را هم بزنید و سپس گلاب، کره و روغن را به آن اضافه کنید.
در نهایت یک دمکنی روی در قابلمه بگذارید و اجازه دهید تمام مواد با هم برای ۱۰ الی ۱۵ دقیقه با شعلهی کم بپزند و جا بیفتند. سپس شله زرد را در ظرف بکشید و روی آن را با دارچین، گل سرخ و خلال پسته تزیین کنید.
وبلاگ خوبی دارین دنبالتون کردم از وبلاگ من هم دیدن کنید ودر صورتی که مایل بودید من رو دنبال کنید ...