آیا تا به حال فکر کرده‌اید که تغییر آب و هوا چگونه بر سلامت ما تاثیر می‌گذارد؟ این‌طور که پیداست، سرماخوردگی تنها تاثیر سرد شدن هوا نیست، بلکه بسیاری از مشکلات سلامتی به تغییر فصل‌ها مرتبط هستند.

طبق یک مقاله پژوهشی درباره رابطه بین وضعیت هوا و درد، از سال ۴۰۰ پیش از میلاد، مردم از درد مفصل ناشی از تغییر هوا شکایت می‌کردند.

داستان‌ها و حکایت‌های بسیاری درباره این موضوع وجود دارد، اما این بدین معنی نیست که شواهد و مدارک بسیاری هم وجود دارد. تا به امروز، ما هنوز دقیقا مطمئن نیستیم که چرا هنگام بارش باران تجربه درد بیشتر می‌شود، اما احتمالا علتش این است که هوای سرد باعث کاهش فشار اتمسفر می‌شود. فشار اتمسفر همیشه سر جایش هست، اما وقتی با آغاز فصل سرد، ناگهان فشار هوا کم می‌شود، گاز درون بدن‌مان می‌تواند منبسط ‌شود. این شامل گاز درون مایعات مفصل‌ها هم می‌شود که ناگهان فشار بیشتری به آسیب‌های کهنه‌ای وارد می‌کنند که هیچ‌وقت ۱۰۰ درصد درمان نشدند. فشار کم هوا می‌تواند منجر به سردرد هم بشود.

و البته بین هوا و حالت روحی هم ارتباطی وجود دارد. اختلال عاطفی فصلی (شکلی از افسردگی خفیف که معمولا با هوای تاریک و سرد اتفاق می‌افتد) در فصل سرد بیشتر رایج است، اما در واقع آمار خودکشی در فصل بهار و اوایل تابستان بیشتر است. درباره علت این موضوع، نظریه‌هایی وجود دارد. یکی اینکه گرمای ناگهانی فصل بهار و تابستان می‌تواند حالت شیفتگی ایجاد کند و این می‌تواند خطر خودکشی را افزایش دهد. همچنین بهار می‌تواند مشکلات التهاب را بدتر کند. از طرف دیگر، می‌دانیم که بین التهاب و خودکشی یک رابطه مستقیم وجود دارد. یک دلیل روان‌شناسی آن نظریه «وعده‌های شکسته شده» است: ما معمولا انتظار داریم که در زمستان احساس بدی داشته باشیم و با آمدن بهار حال‌مان بهتر شود. وقتی بهار فرا می‌رسد و همچنان احساس بدی داریم، ناامید‌تر می‌شویم، چون انتظار داریم همه در آب و هوای گرم خوشحال و سرحال باشند.

هوای سرد با افزایش خطر حمله قلبی هم ارتباط دارد. یکی از دلایل عمده این موضوع این است که بسیاری از افراد در زمستان زیاد ورزش نمی‌کنند. تعداد کمی از افراد در ماه‌های زمستان تناسب اندام دارند. پس از یک برف سنگین، باید بیرون برویم و با زحمت زیاد برف را با بیل از محل عبور و مرور کنار بزنیم، این می‌تواند به قلب آسیب برساند.

هوای گرم برای کسانی که دیابت دارند، می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند. طبق یکی از پژوهش‌هایی که در ژورنال نیچر منتشر شده، در هوای گرم، افراد بیشتری به خاطر مشکلات ناشی از دیابت در بیمارستان بستری می‌شوند. مشکل قند خون می‌تواند فرایند تعریق را سخت‌تر کند، در نتیجه افراد مبتلا بیشتر ادرار می‌کنند. این باعث می‌شود افراد دیابتی بیشتر داغ کنند و آب بدن‌شان را از دست دهند.

این واقعیت‌ها می‌توانند هشدارهایی برای همه ما باشند. ممکن است ما فکر کنیم که شکست‌ناپذیر هستیم و می‌توانیم در برف یا گرما مقاومت کنیم، اما شاید سلامت جسمی و ذهنی ما بیشتر از آنچه که تصور می‌کنیم، به فشار اتمسفر و افت و خیز دمای هوا بستگی دارد.


منبع: دیجیکالامگ